Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, a făcut apel, duminică, la remanierea guvernului sau organizarea unor alegeri anticipate în scopul de a „reconstrui încrederea publicului”, după ce jurnalistul Jan Kuciak și logodnica sa au fost asasinați în propria locuință, relatează site-ul postului BBC.

Jan Kuciak, 27 de ani, și prietena lui au fost descoperiți morți în propria locuință după ce autoritățile au fost alertate de un apropiat al victimelor.

„Voi începe să discut cu liderii politici despre cum își imaginează ei viitorul și despre cum am putea să reconstruim încrederea oamenilor în propriul stat”, a declarat președintele slovac.

Cu toate acestea, premierul Robert Fico îl acuză pe șeful statului că „profită de moartea victimelor”.

Sâmbătă, șase suspecţi au fost deja eliberaţi, iar al şaptelea urmează să fie pus şi el în libertate. Suspecţii sunt toţi cetăţeni italieni.

Sute de persoane au protestat în capitala Bratislava și alte orașe pentru luarea unor măsuri în urma asasinării lui Kuciak, care investiga modul în care grupul infracţional italian ‘Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comite fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava.

Unul dintre indivizii menționați de Kuciak în ultimul raport a avut legături cu oameni care au lucrat ulterior în biroul premierului Fico.