Fostul consilier politic al președintelui american Donald Trump, Sam Nunberg, a declarat luni că refuză să coopereze cu procurorul special Robert Muller în cazul investigării posibilelor ingerințe ale Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, relatează site-ul postului BBC.

Sam Nunberg, care a ajutat la lansarea campaniei electorale a lui Donald Trump, a anunțat că nu se va conforma citației trimise de echipa lui Robert Muller.

„Cred că ar fi foarte amuzant să fiu arestat doar pentru că nu vreau să petrec 80 de ore cautând prin mailurile vechi”, a declarat el reporterilor.

Fostul consilier politic a sugerat că echipa procurorului Muller ar putea deține dovezi împotriva lui Donald Trump.

Nunberg a fost concediat din echipa de campanie a lui Donald Trump în 2015, după ce Business Insider a publicat un articol despre mesajele rasiste, transmise de acesta pe platforma online Facebook.

În luna februarie, o sursă apropiată cazului a informat că Nunberg ar putea fi interogat de Robert Muller, fiind chemat încă din luna ianuarie.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind inerinţele Rusiei.