Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Alianța Nord-Atlantică că nu a sprijinit campania Ankarei împotriva militanților kurzi din nord Siriei, informează site-ul agenției de știri Reuters.

„Suntem în mod constant hărțuiți de grupări teroriste la frontierele noastre”, a declarat președintele turc la Bolu, un oraș la est de Istanbul.

„Salut NATO! Cu ceea ce se întâmplă în Siria, când ai de gând să vii alături de noi”, a completat Erdogan.

Președintele turc a criticat și Statele Unite în legătură cu aprovizionarea cu arme a milițiilor kurde.

„Asta e prietenie? Este asta unitatea NATO?”, a declarat Erdogan, notând că Turcia a participat la operațiunile NATO în Afganistan și în alte țări.

Erdogan mai spus că trupele turce și forțele rebele sprijinite de Ankara se află la doar 4-5 kilometri de orașul Afrin pe care intenționează să-l ocupe.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă antikurdă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în regiunea Afrin.

Ankara consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliate cu mişcarea insurgentă separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia, SUA şi UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.