Sebastian Ghiță a declarat, miercuri seară, că Liviu Dragnea, i-a povestit cum ambasadorul Belgiei în România i-ar fi cerut președintelui Camerei Deputaților să-i ofere, fără licitație, Gara de Nord din București, pentru un proiect imobiliar.

„Încă nu am văzut Parlamentul României să laude DNA. Numai ambasadele primesc și decorează acest DNA. Primii și primii suținători ai acestui Binom sunt cei din ambasada Statelor Unite. Ați văzut apoi pe cei din ambasada Olandei, ambasada Franței sau Angliei”, a declarat Sebastian Ghiță, miercuri seara, la România TV.

Potrivit lui Ghiță, ambasadorul Olandei ar avea un dosar penal, la Curtea de Apel.

„Este și un dosar public, investigat de autoritățile românești, care se află la Curtea e Apel, și unde în mod clar și evident, ambasadorul Olandei a fost prins cu un cetățean arab furând. Doamna Koveși se ocupă de aceste interese care nu sunt benefice statului român și de eliminarea de pe piață a companiilor și intereselor românești, și mie chestia asta nu îmi sună a instituție în cadrul constituțional românesc (…) Mie mi-a spus domnul Dragnea despre ambasadorul Belgiei, care a venit cu tupeu la dânsul în birou și i-a zis: <<dă-mi Gara de Nord fără licitație să facă un proiect imobiliar. Nu e ministrul îm România care să nu povestească, cum, atunci când au fost numiți, nu puteau să împingă ușa de câți ambasadori erau acolo și nu aveau loc să intre de ei”, a mai declarat Ghiță.