Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a declarat, într-un interviu MEDIAFAX-GÂNDUL, că primele semnale de implicare ale SRI în politică au apărut în anul 2012 și toate partidele au fost de interes, după ce Marian Vanghelie a spus că Ponta și Maior făceau liste cu cei care trebuie arestați din PSD.

“Fac o diferență între întâlniri între conducerea Serviciului prin viturtea funcțiilor, sunt convins că Ponta și Dragnea s-au întâlnit (n.r.: cu Florian Coldea). Dacă aceste întâlniri s-au referit la fișa postului e una, dacă s-au făcut pentru liste de oameni care să fie arestați, daca s-au stabilit ținte și s-a spus “pe ei vreau să îi scoți din viața politică. (…) Coldea nu lua decizii politice, acești oameni politici trebuie scoși la suprafață”, a declarat Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI spune că primele semnale de implicare în politică au apărut în 2012 și i-au fost confirmate după referendumul de demitere a președintelui Băsescu.

“Despre aceste liste toată lumea vorbește, eu am vorbit din septembrie, aceste lucruri sunt cunoscute. (…) În Serviciu existau discuții de mai demult, în dosarul Omar Hayssam ținte erau Hrebenciuc și Năstase. Le vedeam. Nu erau atât de la suprafață. (…)După referendum se dădea o direcție Serviciului pe o anumită zonă: să avem grijă ce e acolo, în mediile politice. Era interes pentru toate partidele. (…) Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare, dar interes era pentru toate partidele. (…)Că se numește Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă și să spună public. Societatea trebuie să înțeleagă unde suntem”, a mai spus Dragomir.

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu și fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau “incomode”, atât pentru Ponta, cât pentru sistem.

“Întrebați-o pe ministrul Olguța, mi-a spus acum câteva luni: de unde ai știut că dosarul era început când mi-ai spus tu? I-am spus primarului Nichita. Victor Ponta, Ilie Sârbu și George Maior au negociat lista care trebuiau făcute arestările. S-au negociat, adică oamenii din partid incomozi și cei din sistem care au vrut să scape de ei. Știam de această listă, am discutat cu mulți. Nichita, Olguța, Duicu, Nicolescu de la Argeș, era o listă de 15 persoane. Unele incomode și altele cred că unele veneau de la Ponta, altele din partea sistemului care voia să scoată o serie de lideri din viața politică”, a declarat Marisan Vanghelie, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.