Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că va fi înființată Comisia Națională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare și de aderare la Euro până în 2024, din care vor face parte reprezentanți ai Academiei Române, Președinției, Guvernului, societății civile și ai altor instituții.

”Doamna prim-ministru ne-a informat că în această săptămână, prin Hotărâre de Guvern, se va înființa Comisia Națională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare și de aderare la Moneda Euro până în 2024, comisie din care vor fi invitați să facă parte reprezentanți din Academia Română, Președinție, Guvern, părți interesate din societatea civilă, alte instituții, structurile asociative ale autorităților locale, în așa fel încât până la 15 noiembrie cel târziu calendarul de implementare și planul de acțiune și de măsuri să fie aprobat, în așa fel încât începând cu 1 ianuarie 2019 să se implementeze aceste măsuri”, a declarat Liviu Dragnea.

Congresul PSD a votat, pe 10 martie, Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la „masa bogaţilor”.

„Vreau să lansăm şi aprobăm prin vot începerea dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale la care vor fi invitaţi să participe Preşedinţia, Banca Naţională a România, Academia Română, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele şi, nu în ultimul rând societatea civilă. Prima dintre ele este Covenţie naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024. (…) Admitem că există şi riscuri şi trebuie să le analizăm şi să le prevenim cu atenţie. Trebuie să privim cu curaj şi să înţelegem că este un pas obligatoriu şi singura şansă ca România să se poată aşeza la masa bogaţilor din Europa (…)”, a declarat la congres preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat în timpul congresului că vrea ca la 1 decembrie să propună un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.

„Ştiu că Guvernul va aproba în martie Comisia naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. În luna aprilie vor începe dezbaterile şi vreau ca la 1 decembrie să putem propunem întregii societăţi un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus Dragnea.