Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și omologul său american Donald Trump, au discutat vineri despre dinamica relațiilor bilaterale dintre Ankara și Washington, dar și despre situația din Siria, a anunțat Președinția Turciei, relatează site-ul agenției Anadolu.

Potrivit sursei citate, cei doi lideri și-au luat angajamentul de a îmbunătății relațiile bilaterale și de a aprofunda cooperarea, în contextul în care tensiunile dintre Washington și Ankara s-au amplificat în ultimul an.

Trump și Erdogan au discutat despre conflictul din Siria, iar președintele turc și-a exprimat nemulțumirea față de acțiunile violente ale israelienilor asupra palestinienilor.

Relațiile dintre cei doi aliați NATO s-au înrăutățit în ultimul an, Turcia protestând în mod oficial față de refuzul Statelor Unite de a-l extrăda pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de către regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul eșuat din iulie 2016.

Ulterior, Turcia a condamnat sprijinul oferit de către armata americană pentru luptătorii kurzi YPG din Siria, grupare considerată de către Ankara ca fiind o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogat drept o grupare teroristă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.