Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al companiei Facebook, a declarat, miercuri, în Camera Reprezentanților din SUA, că își asumă angajamentul de a corecta greșelile care i-au afectat pe utilizatorii rețelei de socializare.

”Este clar că nu am făcut suficiente lucruri pentru a evita ca aceste instrumente să fie folosite în scopuri negative. Mă refer la difuzările de știri false, la ingerințele străine în alegeri, la discursurile de ură, precum și la folosirea datelor cu caracter personal. Nu este suficient să asigurăm interacțiunea dintre oameni. Trebuie să ne asigurăm că aceste interacțiuni sunt pozitive. Trebuie să ne asigurăm că oamenii nu se folosesc de platformă pentru a răni alți oameni sau pentru a răspândi informații false. Vom avea nevoie de timp pentru a rezolva toate aceste probleme, însă îmi asum angajamentul de a le repara”, a declarat Zuckerberg.

Bobby Rush, membru al Camerei Reprezentanților din SUA, i-a transmis fondatorului Facebook că activitățile sale se aseamănă cu mijloacele de supraveghere ale FBI.

Întrebat dacă are vreo obligație morală de a conduce o platformă care protejează democrația, Zuckerberg a răspuns afirmativ și a adăugat că și datele sale personale au ajuns la Cambridge Analytica.

Directorul general al Facebook a adăugat că reglementările din domeniul digital sunt ”inevitabile”.

”Inevitabil, va fi nevoie de anumite reglementări”, a declarat Zuckerberg.

Șeful Facebook consideră că sunt mai multe companii la care au ajuns datele utilizatorilor rețelei de socializare, una fintre ele fiind Eunoia.

Democratul Eliot Engel l-a întrebat pe Zuckerberg dacă Facebook plănuieşte să intenteze un proces împotriva Cambridge Analytica, iar directorul rețelei de socializare i-a transmis că ia în calcul și această variantă.

”În pofida binelui pe care îl aduce, Facebook poate fi un instrument pentru entități precum Rusia sau Cambridge Analytica” a declarat și congresmanul Frank Pallone.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept “război psihologic”. Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.