România va analiza în detaliu structura deficitelor comerciale, iar acolo unde vor fi identificate decalaje provocate de subvenții care încalcă regulile concurenței loiale „ne vom adresa Comisiei Europene”, a declarat joi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„O să luăm produs cu produs și o să analizăm din ce cauze avem deficite comerciale. Apoi mergem la țara respectivă și am putea descoperi că acolo se dau subvenții nejustificat de mari pe acel produs – sunt foarte, foarte multe astfel de cazuri”, a spus Teodorovici într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a mai anunțat că, în România, Consiuliul Concurenței va elabora rapoarte în care va arăta ce produse au astfel de situații. „O să arătăm cum fiecare stat membru creează bariere comerciale artificiale și cu aceste date ne vom adresa Comisiei Europene. Consilierului de Concurență o să-i cerem să ne protejeze pe noi, pentru că acest consilier trebuie să ne protejeze pe noi, ca state, lucru care deocamdată nu se întâmplă”.

„De fapt, noi ne canibalizăm ca state, în Europa, în loc să ne completăm și să ne ajutăm reciproc. O să le explic oficialilor că eu îmi doresc pentru România exact ceea ce își doresc ei pentru țările lor”, a mai spus Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.