Bitcoin a ajuns vineri, la ora 15.20, la valoarea de 8.089 de dolari, înregistrând o creștere de aproape 8% față de minimele atinse la finalul lunii martie. Saltul este asociat cu o posibilă intrare a miliardarului George Soros în tranzacțiile cu criptomonede.

„Bani serioși intră pe piață pentru prima dată”, a afirmat, într-un e-mail, Jeffrey Van de Leemput, analist la platforma de tranzacționare Cryptocampus. „Cu câteva zile în urmă am ajutat la stabilirea unei tranzacții de 200.000 de Bitcoin pentru cumpărători chinezi… Soros intră în piață, de acum vom vedea începutul adevăratei bule”.

George Soros, investitorul miliardar care a numit criptomonedele „un balon” în ianuarie, a declarat săptămâna trecută că și-a autorizat biroul de familie pentru a tranzacționa active digitale de 26 de miliarde de dolari.

Creșteri s-au înregistrat, vineri, și în rândul rivalilor Bitcoin, astfel că Ethereum a înregistrat o creștere de peste 12%, Ripple a crescut cu aproape 20%, iar Litecoin a urcat cu aproape 10%.

Monedele virtuale au avut un început de an agitat, cu prăbușiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar și în pivința modului în care vor fi reglementate și, implicit, acceptate de către participanții la piața financiară.

Punctul maxim pentru Bitcoin a fost atins în decembrie 2017, când a fost cotat la aproape 20.000 de dolari. Bitcoin a mai atins valoarea de 11.000 de dolari pe 29 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.