Trei lei de mare californieni au fost aduși la Delfinariul din Constanța, de la grădini zoologice din Franța și Germania, aceștia urmând să susțină reprezentanții în care mesajul principal este responsabilizarea față de efectul poluării mărilor cu plastice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, la Delfinariu au ajuns trei exemplare de lei de mare californieni, în urma unui contract de colaborare științifică, aceștia urmând să prezinte într-o formă atractivă un mesaj educativ, serios despre biodiversitate și conservarea mediului.

„Sunt lei de mare californieni ce au venit ca rod al unei colaborări cu o instituție ce se ocupă de aceștia și care vor performa la Delfinariul Constanța un spectacol educativ, cu o temă de protejare a naturii, o temă de responsabilizare față de efectul poluării mărilor cu plastice. (…) Animalele recoltează plastice din apă și vor transmite că un mamifer marin suferă de prezenţa acestor plastice în apă. Iar noi, ca mamifere ce ne hrănim din apă, suferim la rândul nostru din cauza microplasticelor ce ajung în pește. Este motivul pentru care mesajul nostru este de a păstra mările, oceanele curate”, a spus, miercuri, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă.

Acesta a precizat că este vorba despre un mascul de 9 ani, Sam, născut la grădina zoologică din Nürnberg – Germania, și două femele, de 5 și 10 ani, Inuk și Kali, născute în Ungaria dar aduse de la o grădină zoologică din Franța.

„Au venit cu câteva zile în urmă, se află într-o perioadă de adaptare ce va dura câteva zile. Se înțeleg foarte bine și e posibil ca în câteva zile să începem reprezentațiile”, a mai spus Adrian Bâlbă.

Reprezentațiile vor avea loc în intervalul de pauză între cele de la delfinariu, iar tariful va fi unul separat. Startul acestora va avea loc, probabil, în preajma minivacanței de 1 Mai, antrenorii urmând să decidă când vor începe.

„Astfel de animale sunt foarte scumpe. Un animal nedresat depășește 15 – 20 de mii de euro, iar unul dresat poate ajunge și la 100.000 de euro. Sunt animale foarte scumpe, animale care au valoare deosebită și nu ne putem permite să aducem, deocamdată, animale gata dresate din cel puțin două motive: infrastructura noastră mai are încă de învățat și mă refer la oameni, la mentenanță și, în plus, nu se găsesc, nu-i dă nimeni”, a mai declarat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Cei trei lei de mare au ajuns la Constanța în urma unei colaborări cu o firmă ce are specialiști în domeniul dresajului și întreținerii mamiferelor marine, Fauna Consulting, contractul fiind încheiat pe un an, cu posibilități de prelungire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.