O echipă de la Garda de Mediu s-a deplasat, duminică noaptea, la fabrica din apropierea municipiului Hunedoara, unde a izbucnit un incendiu la o fabrică de mase plastice, deoarece norul de fum s-a ridicat la mare înălțime putând fi văzut de la o distanță de aproximativ 10 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că norul de fum poate fi observat de la o distanță de aproximativ 10 kilometri

„Deoarece prin ardere, deșeurile din plastic au generat o mare cantitate de fum, la locul dezvoltării incendiului s-a deplasat și o echipă a Garzii de Mediu. Norul de fum nu a fost purtat de curenții de aer spre municipiul Hunedoara, ci s-a ridicat la mare înălțime, putând fi observat de la o distanță de aproximativ 10 kilometri”, a spus Doda.

Potrivit acesteia, intervenția pompierilor a fost dificilă, deoarece hidranții erau dezafectați.

„Incendiul puternic a izbucnit în curtea unei companii specializate în fabricarea maselor plastice, din apropierea municipiului Hunedoara. (…) Pompierii au reușit controlarea arderii și limitarea propagării acesteia la halele de producție în câteva zeci de minute. Intervenția a fost îngreunată de faptul că hidranții aflați în interiorul obiectivului erau dezafectați, pompierii fiind nevoiți să realizeze alimentarea cu apă în sistem navetă, de la cel mai apropiat hidrant funcțional”, a mai spus Doda.

Un muncitor aflat pe platforma industrială a fost rănit, el suferind arsuri de gradul întâi la piciorul stâng.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.