Forțele de securitate din Turcia au arestat, marți, nouă persoane suspectate că ar fi membre ale rețelei teroriste Stat Islamic, în cadrul unei operațiuni antiteroriste desfășurată în provincia Konya, relatează site-ul agenției Anadolu.

Suspecții sunt acuzați că răspândeau mesaje de propagandă ale rețelei teroriste Stat Islamic pe rețelele de socializare.

Forțele de securitate au confiscat mai multe laptop-uri și documente în cadrul operațiunii.

Peste 300 de persoane au murit în ultimii ani în urma atacurilor efectuate de militanții rețelei teroriste Stat Islamic pe teritoriul Turciei.

Turcia face parte din coaliția internațională condusă de SUA care desfășoară operațiuni aeriene și terestre în Siria împotriva organizației teroriste Stat Islamic, încă din 2014. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv Stat Islamic.

La sfârșitul anului 2017, poliția turcă a intensificat operațiunile împotriva suspecților Stat Islamic, înainte de comemorarea unui an de la atacul terorist comis într-un club de noapte din Istanbul, în urmă căruia 39 de persoane au fost ucise. Stat Islamic a revendicat acel atac armat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.