În perioada 14 – 24 mai se va desfășura sesiunea specială a examenul național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Sesiunea se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 14-15 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, pe 16 mai se va desfășura examenul la limba străină, iar în perioada 17-18 mai va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: pe 21 mai va avea loc examenul la Limba şi literatura română, pe 22 mai se va desfășura proba obligatorie a profilului, pe 23 mai proba la alegere a specializării, iar pe 24 mai va avea loc examenul la limba şi literatura maternă.

„Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai, depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleași zile. Pe data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.

Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi din clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învăţământ de profil din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.