România a învins, sâmbătă, din nou, la un meci-eveniment jucat pe Stadionul Portul din Constanța, echipa Statelor Unite la baseball, reprezentată de militarii americani de la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Câteva sute de persoane au asistat la meciul-eveniment de baseball între echipa Statelor Unite, reprezentată de militarii americani de la baza de la Mihail Kogălniceanu, și echipa națională de baseball a României, partidă ce s-a disputat pe Stadionul Portul din Constanța și care a fost câștigată de gazde.

Jocul, organizat de Ambasada SUA, Federația Română de Baseball și Softball și Primăria Municipiului Constanța, a celebrat 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale.

Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior, acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

În deschidere, un elev din Constanța a intonat imnurile României și Statelor Unite ale Americii, iar Cercetași Marini au purtat cele două drapeluri.

Lovitura de începere a fost dată de regele fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, iar printre invitați s-au aflat numeroase oficialități locale și centrale, între care primarul Constanței, Decebal Făgădău, și ambasadorul S.U.A. în România, E.S. Hans Klemm.

Cele câteva sute de spectatori au avut parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, multă bună dispoziție și surprize.

La final, echipa României s-a impus cu scorul de 7 la 2, scor identic cu cel înregistrat la primul meci, desfășurat anul trecut.