Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei, desfăşurat pe circuitul din Barcelona. Plecat din pole-position, cel cu numărul 74 din carieră, campionul en-titre a triumfat fără mari emoţii în Catalonia. E a doua victorie consecutivă pentru pilotul Mercedes, după succesul din Azerbaijan.

Safety Car-ul a intrat pe circuit încă din primul tur, după ce Romain Grosjean s-a răsucit şi i-a lovit din inerţie pe Gasly şi Hulkenberg. Pilotul Haas a ieşit de pe traseu, a pierdut controlul monopostului, iar apoi s-a răsucit şi a reintrat pe asflat. Gasly şi Hulkenberg n-au reuşit să-l evite pe francez, astfel că au fost avariaţi serios. Pentru Gasly e a doua cursă abandonată în acest debut de sezon, în timp ce pentru Grosjean e al treilea incident! Nico Hulkenberg pare de asemenea urmărit de ghinion, neamţul fiind nevoit să abandoneze şi în cursa precedentă. În clasamentul general, Grosjean nu a reuşit să obţină niciun punct până în acest moment. Doar debutantul Şirotkin se mai poate „lăuda” cu zero puncte după cinci primele cinci curse ale anului.

Finlandezul Kimmi Raikkonen a intrat la boxe după 26 de tururi, dar nu a mai ieşit pe traseu. Esteban Ocon a abandonat şi el cursa în turul 41. Pilotul Force India a ieşit de bună voie de pe traseu, acuzând o defecţiune la monopost. A urmat un safety car virtual, iar Vettel a intrat la boxe pentru a schimbat gumele. Neamţul a trecut la cele medii, pe care le-a păstrat până la finalul cursei. Belgianul Stoffel Vandoorne a abandonat şi el în turul 48.

Următoarea cursă a sezonului va avea loc la Monaco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.