Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, întrebat dacă șeful statului va fi suspendat dacă face ”greșeala fatală” și nu pune în aplicare decizia CCR privind revocarea din funcție a șefei DNA, că nu vor putea sta ”cu mâinile-n sân”, indiferent de costurile electorale.

”Eu am spus ieri, și nu numai eu, că noi suntem hotărâți să mergem până la capăt și cu normalizarea legilor justiției, și cu normalizarea codurilor penale, deciziile Curții. Nu sunt prezicător, nu știu ce va face președintele Dar dacă va face greșeala fatală să nu pună în aplicare o decizie CCR, dincolo că se va face de râs peste tot în lume, această încălcare nu ne va lăsa indiferenți. Nici nu mai cotnează că e vorba de Kovesi – putea fi și Lazăr, oricine – noi nu vom putea sta cu mâinile în sân”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

El a mai spus că social-democrații nu pot lăsa ca o decizie CCR să nu fie pusă în aplicare și vor utiliza tot ce au la dispoziție.

”Se poate ajunge la orice. Eu spun din nou: dacă ne tot provoacă, noi am arătat aseară că răspundem la toate provocările și nu lăsăm lucrurile așa. Nu ne e frică. Dacă acest om care e președintele României înțelege că e de fapt prizonierul statului paralel și că va rămâne prizonierul statului paralel, dacă nu va acționa conform Constituției, e problema lui, dar noi nu vom lăsa lucrurile așa. Degeaba arătăm abuzuri, degeaba modificăm codurilor penale, dacă lăsăm nesancționată o desconsiderare a deciziei CCR”, a adăugat președintele PSD.

El a mai spus că, dacă președintele Klaus Iohannis nu o revocă pe șefa DNA, PSD va acționa ”indiferent de ce costuri electorale” vor avea.