Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că revocarea Laurei Codruța Kovesi nu este o victorie pentru nimeni, fiind o măsură mică din ceea ce trebuie să se întâmple în perioada următoare.

„Nu e o victorie pentru nimeni revocarea. Este o măsură mică ce trebuie să se întâmple în perioada următoare. Faptul că noi conviețuim cu un sistem ocult, ce bucurie să fie? Bucurie va fi când țara se va elibera”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a vorbit și despre noua numire la DNA, atribut ce revine în sarcina ministrului Justiției.

„Atributul propunerii cred că va trebui să declanșeze procedurile. Adică nu știu ce să aștepte. Din păcate, aici discutăm de o caracatiță mult mai mare. Eu doar îmi exprim speranța, și foarte mulți români, ca la un moment dat să ajungem în România, ca o parte dintre procurori să acționeze cu bună credință, pentru aflarea adevărului și respectarea legii și să înțeleaga independența pe care nimeni nu le-a știrbit-o. Independența lor a fost știrbită chiar de anumite gesturi, presiuni și să aibă obiective esențiale aflarea adevărului și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, nu să acționeze pe considerente politice (…). Teroarea, nesiguranța, vorbiți cu avocați și spun că se deprofesionalizează marea majoritate. Au sentimetul că nu contează argumentele lor, trimiterea la procedure și justițiabilul e tot itmpul în nesiguranță. Doar dacă se schimbă abordarea, vor intra în vigoare noile legi”, a mai spus Dragnea.