Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va participa miercuri la Secția pentru procurori a CSM, unde se va discuta cererea Laurei Codruța Kovesi de continuare a activității, după ce președintele României a revocat-o din funcție. La ședință va merge și procurorul Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va merge miercuri la Secția pentru procurori a CSM, unde se va discuta solicitarea fostului procuror-șef DNA de continuare a activității, se arată în agenda publicată pe site-ul Ministerului.

De asemenea, potrivit unor surse, la ședința secției va participa și procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Procurorii CSM vor discuta, miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

“Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”,a spus Laura Codruța Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.