Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că îi vine foarte greu să creadă că vreun procuror va da curs plângerii penale depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, precizând că i se pare „o enormitate” demersul liderului PNL.

„Îmi vine foarte greu să cred că un procuror poate da curs acelei enormităţi, sincer. Adică să fie acuzat de înaltă trădare un prim-ministru care se întâlneşte cu un alt prim-ministru dintr-o ţară cu care avem parteneriat. Adică, mie mi se pare o enormitate şi de aia spun, îmi vine greu să cred că se va întâmpla aşa ceva. Nu pot să spun: sigur nu se va întâmpla, Dumnezeu e mare şi în România s-au întâmplat foarte multe lucruri, dar îmi este foarte greu să cred”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, duminică seară la România Tv.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală cu privire la fapte pentru infracţiuni de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie.

Pe 3 iulie, președintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat vreme de mai bine de o oră. Acesta a spus la ieșirea din sediul DIICOT că nu poate da detalii, însă a precizat că plângerea depusă de el împotriva premierului Dăncilă arată că nu poate sta cu mâinile în sân când un „clan toxic” îşi bate joc de ţară.

În urmă cu câteva luni Executivul a anunţat intenţia de a muta ambasada României din Israel. Ulterior, liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut o plângere penală, în care i-a acuzat pe Liviu Dragnea şi pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României” în cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelului.