Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, că președintele Klaus Iohannis este în stare să facă ”orice împotriva acestui Guvern, acestei Coaliții, să facă ceva în această toamnă, să dea Guvernul jos, chiar și prin violență”, pentru ca legea pensiilor să nu intre în vigoare.

”Eu sunt convins că Iohannis ar putea să o blocheze (noua lege a pensiilor –n.r.). Sunt absolut convins. (…) El mai știe ceva – că noi ceea ce prezentăm chiar facem și românii simt. Au început să simtă și o să simtă din ce în ce mai mult, și părerea mea este că este în stare de orice împotriva acestui Guvern, acestei Coaliții, să facă ceva în această toamnă, să dea Guvernul jos chiar și prin violență, pentru că această lege (a pensiilor – n.r.) să nu intre în vigoare”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

El a reamintit de anunțul liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus că dacă liberalii vin ajung la guvernare vor bloca aplicarea legii salarizării ”pentru ca românii să nu aibă venituri mai mari, pentru ca resursele României să nu fie folosite și pentru români”.

”A întors înapoi la Parlament legea offshore. De ce? Eraau nemulțumiți prietenii lui? Din moment ce blochezi orice lege bună, o ataci la CCR pe rând tu, partidele care sunt vasale, o întorci la Parlament, faci presiuni la CCR să nu se adopte legile, e clar că nu te gândești că primul plan al lui Iohannis e al doilea mandat, adică mai vrea un mandat al nimicului și primul mandat este tot al nimicului”, a adăugat liderul PSD.