Chrystia Freeland, ministrul de Externe al Canadei, a declarat că a avut marți “o conversație constructivă, foarte bună” cu Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, în legătură cu revizuirea Acordului nord-american de liber schimb (NAFTA), informează The Associated Press.

Freeland a declarat că ambele părți implicate în negocieri sunt pregătite pentru “o săptămână constructivă și importantă”, însă a avertizat și că “suntem pregătiți pentru toate scenariile”.

Ministrul canadian de Externe și-a întrerupt turneul diplomatic în Europa și a zburat marți la Washington pentru discuții cu oficialii americani privind comerțul, după ce SUA și Mexicul au ajuns la o înțelegere privind revizuirea Acordului nord-american de liber-schimb.

Administrația de Washington trebuie acum să negocieze cu Canada, cea de-a treia membră a blocului comercial nord-american, iar fără acceptul Guvernului de la Ottawa este neclar dacă înțelegerea între Mexic și SUA va rezista, relatează agenția The Associated Press.

Negocierile pentru revizuirea NAFTA au început încă de anul trecut, însă Canada nu a mai luat parte la discuții de câteva luni.

Trump a avertizat luni că SUA ar putea încerca să negocieze un “acord separat cu Canada”, adăugând că vrea să scape de numele NAFTA, care are “conotații negative”.

Președintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat luni că este important ca Ottawa să fie parte a acordului comercial cu Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.