Companiile investesc de la câteva mii de euro și până la peste un milion de euro în integrarea infrastructurilor complexe de sisteme de securitate, potrivit estimărilor făcute de Global Technical Group (GTG), integrator de tehnologie din România.

Costurile de implementare diferă în funcție de mărimea organizațiilor, de nevoile specifice ale acestora și de funcționalitățile recomandate. Costurile asociate implementării pot fi, în funcție de preferințele companiilor, fie sub formă de abonament lunar, fie sub formă de investiție unică, situație în care acestea pot fi recuperate în mai puțin de un an.

„După o perioadă progresivă de investiții și de creștere a infrastructurilor la nivel național, a apărut, automat, și nevoia de gestionare, urmărire și optimizare a acestora, de o manieră centralizată și cu ajutorul soluțiilor IoT”, spune Fadi Rida, fondator și CEO al Global Technical Group.

Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol și gaze, din retail și dezvoltatorii de clădiri comerciale de tip mall și de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii de tip Internet of Things (IoT), mai arată studiu GTG.

„În timp ce fiecare industrie se confruntă cu provocări unice, siguranța clienților și a angajaților, protecția activelor companiei și optimizarea operațiunilor de business sunt vitale pentru toate organizațiile de azi”, adaugă Rida Fadi.

Global Technical Group este unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, specializat în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate. Prezent de peste 11 ani pe piața din România, grupul este compus din patru companii: Global Technical Systems, Global Technical Service, Global Intelligence și Global Operations Center.

GTG a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 17 milioane de euro, iar recent și-a extins operațiunile în Bulgaria, Serbia și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.