Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, despre cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din funcție și au criticat în public anumite aspecte din partid, că „nu vor mai face parte din echipă” dacă vor continua să își atace formațiunea.

„Au fost opt oameni care au votat în CEx și eu le doresc succes în continuare (…) Toți ceilalți colegi care au acordat sprijinul în continuare au spus <Ne-am și plictisit, cum se mai trezește cineva, cum punem iar în discuție chestiunea asta>. Toți cei care au venit să susțină au venit cu mandat de la județele respective. Noi avem obiective mari de atins în continuare. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum își va gestiona prestația în perioada următoare. Dacă va înțelege că dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu această țară, sunt bineveniți. Dacă vor continua cu această atitudine, cu tot felul de întâlniri secrete, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau cu alții, comunicări cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipă”, a declarat, duminică seară, la România TV, președintele PSD Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că el nu dă ultimatumuri, dar partidul nu mai acceptă astfel de acțiuni.

„Nu eu, marea masă, majoritatea zdrobitoare din partid nu mai acceptă astfel de acțiuni”, a indicat liderul PSD.

Întrebat ce se va întâmpla dacă cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din fruntea partidului vor continua cu acuzațiile publice, el a făcut trimitere la Statut.

„Eu sper să nu mai ajungem acolo. Se va aplica Statutul, fără ezitare. Să ne uităm cu atenție în Statut, pentru că asta înseamnă un partid democratic. Nu poți să clamezi democrație în partid, care ți se pare ție că este încălcată, doar când îți convine (…) Nu poate unul, sau nu pot 2, 3, 4, 5, 7, 8 să lovească în permanență partidul și să pună sub semnul întrebării stabilitatea coaliției și stabilitatea guvernării. Așa ceva nu va mai poate fi acceptat și nu va mai fi acceptat. Eu nu dau ultimatumuri, eu doar spun ce s-a discutat în zilele de dinainte CEx și în zilele de după CEx”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a menționat că un eventual „șantaj” al unor parlamentari social-democrați pentru schimbarea din funcție a unui lider al partidului ar reprezenta „cel mai josnic lucru” pe care l-ar putea realiza un ales și că o asemenea situație ar fi „începutul sfârșitului”.

„Ar fi cel mai josnic lucru pe care ar putea să îl facă un parlamentar, să duci un partid în acest mecanism de șantaj, în care să zicem că 5 județe spun că nu mai vor să fie X acolo și până nu pleacă noi nu votăm. E în regulă, și pleacă X. După care alte 5 județe spun că nouă nu ne place nici de Y, până nu pleacă Y nu mai votăm nici noi. Asta înseamnă începutul sfârșitului, ori așa ceva nu poate fi acceptat. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că totuși este o limită peste care nu se va trece”, a declarat Dragnea.