Etapa cu numărul 11 a Ligii a 2-a aduce față-n față două echipe de tradiție a fotbalului românesc, Farul Constanța și Universitatea Cluj. Partida, considerată un derby cu ștate vechi în Liga 1 în urmă cu mai bine de 10 ani își păstrează notorietatea și în zilele noastre, însă de data aceasta în Liga a 2-a.

Marinarii revin acasă, pe Stadionul Farul după așa-zisele partide desfășurate pe teren propriu la Ovidiu, Călărași și Techirghiol, primind vizita unui adversar cu nume în fotbalul românesc. Cu o finală de cupă a României câștigată în sezonul 1964-1965 și cu patru finale disputate, Universitatea Cluj vine la Constanța pentru a lua toate cele trei puncte puse în joc.

„Campionatul e foarte echilibrat, sunt câteva echipe care ţin aproape de locurile fruntaşe, dar mai sunt multe etape de jucat. Suntem obligaţi să obţinem şase puncte din următoarele două meciuri, cu Farul Constanţa şi Dacia Unirea Brăila, deoarece lucrurile s-au complicat puţin după acest egal”, a fost declaraţia lui Adrian Falub după „U” Cluj – Daco-Getica 1-1.

Cea mai titrată echipă de fotbal din Dobrogea, Farul Constanța nu se află într-un moment foarte bun în clasament, fiind abia pe locul 14 cu nouă puncte acumulate în zece partide. Astfel, partida de astăzi devine primordială pentru constănțeni datorită lipsei acute de puncte. Antrenorul formației de pe litoral, Petre Grigoraș promite suporterilor faristi că echipa va face tot posibilul pentru a obține victoria și așteaptă o prezență masivă din partea suflării fariste.

Reîntoarcerea acasă coincide cu un derby de tradiţie al fotbalului românesc. Mă bucur că evoluăm pe Farul, chiar dacă suprafaţa de joc nu e foarte bună, dar e important că vom avea suporterii alături în număr mult mai mare decât la Techirghiol. Vom avea un meci foarte greu, deşi oaspeţii nu au avut evoluţii extraordinare în deplasare. U Cluj are intenţii de promovare, lot de jucători şi condiţii foarte bune. La noi se ştie situaţia, echipa s-a scăldat în ape tulburi o perioadă, iar pregătirea şi efectivul de jucători au suferit. În plus, avem şi probleme de lot, la această partidă lipsindu-ne cinci jucători importanţi, Moise, Doumbia (suspendaţi), Lamine, Fotescu şi Iani (accidentaţi). Situaţia nu ne vonvine, dar vom face tot posibilul să câştigăm, bazându-ne şi pe sprijinul publicului. Aştreptăm cât mai mulţi spectatori la meci, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul.

Partida dintre Farul Constanța și Universitatea Cluj se va disputa astăzi pe stadionul „Farul” cu începere de la ora 16.

Biletele pentru meci se pot achiziționa de la partenerii Eventim (benzinăriile OMV, rețeaua Carturești, librăriile Humanitas, rețeaua Vodafone ) precum și în ziua meciului de la stadion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.