Jurnalista din Bulgaria, Victoria Marinova, ucisă în apropierea Dunării, la Ruse, a fost comemorată, miercuri seara, de mai mulți ziariști și localnici din Giurgiu, care au aprins lumânări și au adus flori în fața Teatrului „Tudor Vianu”, din oraș.

În fața Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, oameni din presa locală, dar și oameni care doar au auzit de Victoria Marinova, s-au adunat, miercuri seara, de la ora 18.00, și au vorbit despre jurnalista din Bulgaria, omorâtă la Ruse.

Ei au aprins lumânări și au pus flori la portretul jurnalistei ucise.

Primarul orașului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a alăturat și el inițiativei jurnaliștilor din județ.

„A fost decizia presei locale să facă acest lucru, inițial au declinat-o către primărie, dar în urma discuției cu ei, am decis că inițiativa este a presei, iar primăria doar va sprijini. Este un gest de solidaritate. S-a ocupat compartimentul mass-media din cadrul primăriei, împreună cu asociația jurnaliștilor din Giurgiu. Cetățenii au fost invitați pe rețelele de socializare să depună o floare, o lumânare. Noi oricum avem o relație foarte bună cu Ruse. De altfel, Ruse este oraș înfrățit cu Giurgiu, avem și colaborări pe plan economic și transfrontalier”, a declarat, , primarul Nicolae Barbu.

Jurnaliștii prezenți la evenimentul de miercuri seara au spus că au inițiat acest demers pentru a fi, astfel, alături de „jurnalistul care a luptat fără să se teamă”.

Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, a fost abuzată sexual, bătută și sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă, la Ruse.

Directoare și prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzați de implicare o serie de politicieni și oameni de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.