Google a anunțat că au fost concediați 48 de angajați, inclusiv 13 directori, acuzați de hărțuire sexuală, în ultimii doi ani și a subliniat că se adoptă măsuri din ce în ce mai stricte în ceea ce privește comportamentele nepotrivite.

Declarația a fost făcută în contextul în care publicația americană The New York Times a scris că unul dintre foștii șefi ai Google, creatorul sistemului de operare Android, Andy Rubin, a primit compensații financiare de 90 de milioane de dolari pentru a pleca din companie, după ce a fost acuzat de comportament nepotrivit. Publicația americană a mai scris că Google a acoperit și alte acuzații de hărțuire sexuală.

Contactată de mai mulți reprezentanți media, Google a dat publicității un e-mail trimis angajaților de Sundar Pichai, CEO al companiei, în care se arată că, în ultimii doi ani, 48 de persoane au fost concediate în urma unor acuzații de hărțuire sexuală, inclusiv 13 directori, și niciuna dintre ele nu a primit „un pachet de compensații financiare la plecare”.

Pichai a adăugat că „i-a fost dificil să citească” despre acuzațiile la adresa lui Rubin și a altora, dar nu a confirmat direct informațiile din articolul The New York Times.

„Suntem al naibii de serioși în ceea ce privește furnizarea unui mediu de lucru sigur”, a mai spus Pichai, adăugând că toate acuzațiile privind comportamentele nepotrivite sunt investigate cu atenție, pentru a se acționa în consecință.

Sam Singer, purtător de cuvânt al lui Rubin, a respins acuzațiile de comportament nepotrivit, explicând că acesta a plecat de bună voie de la Google, pentru a lansat compania Playground.

Sistemul de operare Android, pe care Google îl pune gratuit la dispoziția producătorilor de dispozitive mobile, este instalat pe aproximativ 85% dintre telefoanele inteligente.

The New York Times a citat documente depuse în instanță și interviuri care ar sugera că Rubin a fost unul dintre trei directori pe care Google i-a acoperit în ultima decadă, după acuzații de comportament sexual nepotrivit.

The Times a citat doi oficiali Google, sub protecția anonimatului, care au declarat că Larry Page, la momentul respectiv CEO al companiei, i-a cerut lui Rubin să demisioneze după ce o femeie l-a acuzat de hărțuire sexuală, în 2013.

În urma unei anchete interne, s-a stabilit că acuzațiile femeii erau credibile, potrivit The Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.