Doi tineri au încercat să evadeze de la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, ascunzându-se într-o clădire dezafectată din incinta unității, dar au fost prinși după aproximativ nouă ore de căutări.

Potrivit reprezentanților penitenciarului, cei doi tineri se află în stare de arest preventiv, fiind cercetați pentru tâlhărie, iar duminică seara, în jurul orei 22.00, au cerut și au mers la cabinetul medical al unității.

Profitând de întuneric, ei au reușit să sară peste o poartă și s-au ascuns într-o clădire dezafectată, intenționând ca dimineață să fugă din penitenciar.

„Au părăsit secția de detenție și s-au ascuns în interiorul secției de deținere. A fost alarmată unitatea, au fost formate echipele de căutare și s-au făcut cercetări toată noaptea. Vă dați seama, nu este vorba despre o singură clădire, la verticală, penitenciarul se întinde pe aproximativ două hectare. Au fost găsiți imediat după ce s-a luminat afară, ascunși într-o clădire dezafectată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan.

El a precizat că întreaga acțiune de căutare a durat aproximativ nouă ore.

Cei doi sperau să stea ascunși în clădirea respectivă, iar la un moment dat să poată fugi în afara penitenciarului. Pe lângă acuzația de tâlhărie, cei doi vor fi acum cercetați și pentru tentativă de evadare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.