Răzvan Burleanu a anunţat că în viitor vor fi introduse câteva reglementări dure, care au ca scop să redreseze situaţia în care a ajuns fotbalul românesc.

Preşedintele FRF a spus că din sezonul viitor, echipele nu vor putea să aibă datorii mai mari de zece milioane de lei, iar din sezonul 2020/2021, acest prag va fi scăzut la cinci milioane. Fiecare club va trebui să aibă un îngrijitor pentru suprafaţa de joc. Aceste persoane vor urma cursuri de specialitate la federaţie, pentru a primi certificate care să le ateste cunoştinţele în domeniu. De asemenea, cluburile nu vor mai putea angaja preşedinţi care au avut probleme cu legea.

“Prima modificare, de altfel foarte importantă, care a intrat în vigoare face referire la pragul de rentabilite al fiecărui club. În primăvara anului 2019, se va calcula perioada de analiză 2016, 2017 şi 2018, iar abaterea acceptată este de 10 milioane. Din următorul an, pierderile unui club trebuie să fie de maximum 5 milioane. S-a încheiat cu împrumuturile proprietarilor şi a patronilor spre cluburi.

Un alt aspect foarte important este cel legat de starea suprafeţei de joc. Astăzi s-a luat decizia să introducem prin licenţiere o regulă destul de dură, astfel încât fiecare club să aibă în organigramă un responsabil cu îngrijirea terenului de joc. Începând din 2019, vom organiza cursuri de certificare a tuturor acestor persoane care vor fi responsabile cu suprafaţa de joc.

Începând cu sezonul 2020-2021 se introduce un nou concept, de bună reputaţie. Acest lucru presupune ca de acum înainte Comisiile de Licenţiere să verifice buna reputaţie a reprezentantului legal. Altfel spus, a preşedintelui clubului. Se consideră că are o bună reputaţie dacă nu a fost condamnat în ultimii cinci ani pentru infracţiuni economică-financiare, pentru fals, copruţie, ori infracţiunie de serviciu sau în legătură cu serviciul.

În plus, reprezentantul legal trebuie să dovedească o bună reputaţie sportivă. Să nu fi fost sancţionat în ultimii cinci ani pentru doping sau pentru participarea la pariuri sportive sau trucarea de meciuri”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.