China a încălcat un acord semnat cu Statele Unite în 2015 privind interzicerea spionajului cibernetic prin folosirea atacurilor cibernetice asupra datelor Guvernului sau ale corporațiilor, a informat Rob Joyce, un oficial american din cadrul NSA, relatează Reuters.

Acordul a fost făcut în 2015 de președintele american Barack Obama și omologul său chinez Xi Jinping.

Rob Joyce a mai adăugat că, deși serviciile de informații suspectează că Beijingul încalcă acest acord, numărul atacurilor cibernetice au scăzut considerabil de la semnarea acestuia.

„Deși nu este totul alb și negru, China a respectat sau nu termenii acordului, este clar că astăzi se află dincolo de limita acestuia”, a declarat Joyce.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a respins vineri acuzațiile făcute de Statele Unite. Aceasta a adăugat că Beijingul și Washingtonul au interese comune importante în spațiul cibernetic.

În septembrie 2015, Barack Obama a anunțat că a ajuns la un acord cu Xi Jinping privind interzicerea spionajului cibernetic din domeniul economic, însă a amenințat că va impune sancțiuni hackerilor chinezi care vor continua să comită infracțiuni cibernetice. Cei doi lideri au fost de acord că niciuna dintre părți nu va susține furtul secretelor corporatiste sau informațiilor privind afacerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.