Lungmetrajul SF „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului/ Spider-Man: Into the Spider-Verse” s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 35,4 milioane de dolari în weekendul premierei, potrivit boxofficemojo.com.

Filmul, regizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey și Rodney Rothman, inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, lansată în 2011, prezintă aventurile unui adolescent afro-american din Brooklyn, New York, Miles Morales, care încearcă să se integreze într-o şcoală privată din Manhattan.

Pe poziția secundă s-a situat un nou film regizat de și cu Clint Eastwood, „The Mule”, care a avut încasări de 17,21 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografele nord-americane. În film, Clint Eastwood este un horticultor, veteran de război, prins în timp ce transporta cocaină de mai multe milioane de dolari pentru un cartel mexican. Din distribuție mai fac parte Bradley Cooper și Vera Farmiga.

Pe poziția a treia a box office-ului nord-american se află lungmetrajul de animație „The Grinch”, de Yarrow Cheney și Scott Mosier, cu o tematică dedicată Crăciunului, care a avut încasări de 11,58 de milioane de dolari.

Liderul săptămânii trecute, animația „Ralph rupe netu’/ Ralph Breaks the Internet”, a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 9,58 de milioane de dolari. În filmul regizat de Rich Moore și Phil Johnston, Ralph, cunoscutul protagonist al unui joc video, și Vanellope von Schweetz, prietena sa îndărătnică, întorc pe dos internetul în căutarea unei soluții care să salveze Sugar Rush, jocul video al Vanellopei.

Locul al cincilea este ocupat de o premieră, „Mașinării infernale/ Mortal Engines”, de Christian Rivers, care a avut încasări de 7 milioane de dolari. La mii de ani după ce civilizația a fost distrusă de un eveniment cataclismic, omenirea s-a adaptat și și-a dezvoltat un nou mod de a trăi. Acum, orașe gigantice mobile cutreieră Pământul, prăduind nemilos orășelele mai mici, pe tracțiune. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), care se trage din pătura de jos a marelui oraș pe tracțiune Londra, se vede nevoit să lupte pentru propria supraviețuire după ce dă peste o fugară extrem de periculoasă – Hester Shaw (Hera Hilmar). Cei doi, atât de diferiți încât drumurile lor nu ar fi trebuit să se încrucișeze niciodată, formează o alianță imposibilă, care va schimba viitorul omenirii.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în box office-ul nord-american la sfârșitul săptămânii trecute este completat de „Creed 2”, de Steven Caple Jr. (5,39 de milioane de dolari), „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer și Dexter Fletcher (4,12 milioane de dolari), „Instant Family”, de Sean Anders (3,72 de milioane de dolari), „Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald/ Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, de David Yates (3,65 de milioane de dolari), și „Green Book”, de Peter Farrelly (2,78 de milioane de dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.