Zborurile de pe aeroportul Heathrow din Londra au fost oprite marţi pentru aproximativ o oră după ce o dronă a fost observată în apropierea celui mai aglomerat centru aerian din Europa, ridicând temerile că haosul care a afectat luna trecută aeroportul Gatwick s-ar putea repeta, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Heathrow a declarat că drona a fost prima dată văzută în vecinătatea aeroportului la ora locală 17:05 (19.05, ora României) și că aeroportul “a colaborat îndeaproape cu Poliția Metropolitană pentru a preveni orice amenințare la siguranța operațională”, potrivit CNN.

Plecările au fost oprite ca o “măsură de precauție” în timpul anchetei, a adăugat purtătorul de cuvânt. Unele zboruri au fost reluate până la ora 18.20, potrivit site-ului de monitorizare a aviației Flight 24.

La scurt timp după aceea, un purtător de cuvânt al Aeroportului Heathrow a spus că, în timp ce plecările s-au reluat, au continuat să monitorizeze situația și au prezentat scuze pasagerilor care au fost afectați de “suspendarea scurtă”.

Întreruperile zborurilor de pe Heathrow au loc la doar câteva săptămâni dupa ce sondajele de la drone au adus 36 de ore la Aeroportul Gatwick, afectând planurile a aproximativ 150.000 de pasageri în timpul celei mai aglomerate perioade de ăalătorii a anului. Autorii nu au fost încă prinși.

În urma întreruperii de luna trecută de pe Gatwick, aeroporturile britanice, inclusiv Heathrow și Gatwick, au investit milioane de lire sterline în tehnologii anti-drone, potrivit presei britanice.

Luni, Departamentul pentru Transporturi a anunţat că guvernul a avansat cu intenția de a acorda poliției noi puteri pentru a “combate utilizarea necorespunzătoare şi abuzivă a dronelor”. În conformitate cu noua legislație, poliția va primi mai multe competențe pentru a ateriza, a confisca și a cerceta dronele. Zonele de excludere din jurul aeroporturilor în care dronele sunt interzise vor fi extinse, iar operatorii dronelor vor fi obligați prin lege să le înregistreze începând din noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.