Într-o declarație îndrăzneață, bipartizană, Trump a solicitat în discursul său către naţiune o finanțare sporită pentru combaterea HIV și eliminarea bolii în următorii zece ani, precum şi 500 milioane dolari în plus pentru combaterea cancerului la copii.

“Nici o forță în istorie nu a făcut mai mult pentru a avansa condiția umană decât libertatea americană. În ultimii ani am înregistrat progrese remarcabile în lupta împotriva HIV și SIDA. Progresele științifice au făcut posibil un vis care odată se afla la o distanță îndepărtată de noi. Bugetul meu va cere democraților și republicanilor să facă angajamentul necesar pentru eliminarea epidemiei HIV în Statele Unite în decurs de 10 ani. Am făcut pași incredibili, incredibili. Împreună, vom învinge SIDA în America și în afara ei”, a declarat Trump.

În plus față de finanțarea pentru combaterea SIDA, Trump solicită suplimentar 500 milioane dolari pentru combaterea cancerului la copii în următorii zece ani.

Trump se îndreaptă apoi spre problemele culturale și solicită Congresului să “transmită legislația pentru a interzice avortul târziu al copiilor care pot simți durerea în pântecele mamei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.