Ministrul pentru Mediul de Afaceri Ștefan-Radu Oprea că a declarat că organizațiile din industria metalurgică susțin modificările în domeniul fiscala ale Guvernului, precizând că în discuțiile cu mediul de afaceri încearcă să explice întotdeauna măsurile pe care le are în vedere Executivului.

„Săptămâna viitoare voi avea dscuții pe ultimele ordonanțe de urgență adoptate de către Guvernul României și știți la ce mă refer, cu acele organizații care reprezintă industria, care reprezintă industria metalurgică, care reprezintă industria mare consumatoare de energie și pot să vă spun că mesajul pe care l-am primit este că susțin ultimele măsuri adoptate de Guvernul României, dar urmare a dezbaterii, voi veni cu amănunte”, a declarat a declarat Ștefan Radu Oprea la un eveniment, joi, numit „În dialog cu cetățenii despre relațiile comerciale ale UE” la care a participat și comisarul UE pentru comerț Cecilia Malmström.

Acesta a adăugat că explică mereu măsurile pe care le are în vedere Guvernul și să roagă antreprenorii români să participe la dezbateri atunci când sunt avute în vedere modificări legislative.

„În calitate de ministru al Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului am discuții intense cu mediul de afaceri și cu reprezentanții lor că sunt ei reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii sau ai investitorilor străini în România, am discuții intense cu Camerele de Comerț și Industrie, bilaterale mai ales și explic întotdeauna măsurile legislative pe care intenționăm să le luăm și pe care le luăm. De asemenea, îi rog de fiecare dată, mai ales pe antreprenorii români să participe la dezbateri atunci când au ele loc pentru că de foarte multe ori când avem în dezbatere publică, avem în transparență, la nivel decizional o propunere legislativă, dezbaterea lipsește sau nu sunt atât de prezenți”, a completat Oprea.

Ministrul a subliniat rolul dezbaterilor și prezența la acestea, motivând că opinia trebuie exprimată la „momentul oportun”.

„Trebuie să învățăm, trebuie să ne educăm ca aceste dezbateri să aibă loc în acest cadru instituțional, atunci când o dezbatere este organizată. Apoi, de foarte multe ori lucrurile sunt mai greu de explicat dacă nu ne-am exprimat opinia la momentul oportun și lucrul acesta este valabil din punctul meu de vedere inclusiv atunci când vorbim de directive și regulamente europene. Trebuie să știm și să învățăm în România să fim prezenți la dezbateri atunci când ele se întâmplă. Trei ani mai târziu, doi ani mai târziu, când deja regulamentul trebuie să fie imediat aplicat sau directiva trebuie să fie transpusă, s-ar putea să fie un pic ca târziu. Cred că trebuie să fim prezenți întotdeauna la momentul în care dezbaterile încep”, a conchis social-democratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.