Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marți că Moscova a spus încă de la început că ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller nu va găsi nimic care să indice o implicare a Moscovei în scrutinul prezidențial din SUA din 2016, informează cotidianul The New York Post.

Luna trecută, William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al Statelor Unite, a afirmat într-un document că echipa de anchetă coordonată de Mueller nu a găsit nicio dovadă că ar fi existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

“Că (ancheta lui Mueller) se va termina în acest fel – ca un munte care dă naștere unui șoarece, așa cum se spune – ne-a fost clar cu mult timp înainte”, a comentat liderul rus, făcând referire la o fabulă a lui Esop.

“Am spus de la început că această comisie infamă a domnului Mueller nu va găsi nimic, pentru că nimeni nu știe asta mai bine decât noi. Rusia nu s-a amestecat în niciun scrutin din Statele Unite. Nu a existat nici o înțelegere, așa cum a spus domnul Mueller, între Trump și Rusia”, a adăugat Vladimir Putin.

Deși procurorul Mueller a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, totuși, oficialul american nu a exclus ipoteza ingerințelor electorale ruse.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, din ianuarie 2017, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA cu scopul de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Putin a declarat, în iulie, că și-a dorit ca Trump să câștige alegerile prezidențiale din 2016, întrucât Trump a afirmat în timpul campaniei electorale că dorea să repare relațiile SUA-Rusia.

Marcate de ancheta privind presupusele ingerințe electorale ruse și de neînțelegeri pe o varietatea de teme, de la Ucraina la Siria, relațiile între Moscova și Washington s-au deteriorat și mai mult în timpul mandatului lui Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.