Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis, luni seara, o invitație către liderii din cele 27 state UE care vor veni la Sibiu, să se alăture acestuia pentru a discuta planurile Uniunii din următorii ani și să formuleze Agenda Strategică a UE pentru 2019-2024.

“Ne vom întâlni în Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta planurile strategice pentru Uniunea din anii viitori. În acest context, voi propune să adoptăm Declarația de la Sibiu, prin care să trimitem un mesaj de unitate și încreder în acțiunile noastre comune. Includ, în linii mari, Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Ca urmare a discuțiilor din Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată de către Consiliul European din iunie. În ceea ce privește demersul întâlnirii, ne vom întruni la Primăria Sibiu la 12.30, începând cu schimbul obișnuit al opiniilor cu Președintele Parlamentului European Tajani, urmat de o fotografie de familie în frumoasa Piața Mare (atât cât ne permite vremea). Ne vom întâlni apoi la Palatul Brukenthal pentru un dejun de lucru dedicat poziția Europei în lume. Pentru sesiunea de lucru de după-amiază ne vom întoarce la Primăria Sibiu, unde vom discuta provocările interne cu care se confruntă Uniunea. Mă aștept să finalizăm până la ora 18.00”, transmite Donald Tusk, atașând Agenda Strategică a UE, în linii mari, pentru următorii cinci ani.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.