Neversea ar putea deveni primul festival din lume alimentat cu energie verde, din sursă eoliană, urmând ca acest lucru să se realizeze cel mai devreme la ediția de anul viitor a festivalului care are loc la malul mării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, festivalul Neversea își propune să devină, în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina, situat în județul Constanța. Pentru aceasta, organizatorii festivalului au anunțat, luni, semnarea unui parteneriat cu o companie din domeniul energiei.

Procesul de implementare a infrastructurii necesare este de durată, urmând a fi început în acest an și finalizat pentru ediția din 2020, atunci când aproape tot festivalul va fi alimentat cu energie provenită din parcul eolian.

Pentru ediția Neversea din acest an, compania din domeniul energiei va amenaja o zonă 100 % verde, care va fi în totalitate alimentată cu energie regenerabilă. Totodată, vor fi luate măsuri pentru a preveni, reduce și compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea lor, înlocuirea tacâmurilor și veselei de plastic cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil, eliminarea paielor de plastic, selecția elementelor de decor care se pot reutiliza.

„Parteneriatul este un exemplu de bune practici la nivel internațional care demonstrează că două companii din industrii total diferite pot obține rezultate extraordinare împreună, prin punerea la comun a unor resurse care transformă în realitate idei și inițiative extrem de curajoase, menite să contribuie la protejarea noastră și a mediului înconjurător pe termen mediu și lung”, a declarat Bogdan Rădulescu, head of partnership al Neversea.

Pentru a marca momentul, DJ-ul Alex Parker a mixat, pentru prima dată în lume, din vârful unei turbine eoliene.

„Mă bucur tare mult să fac parte dintr-o mișcare de promovare a energiei neconvenționale, planeta noastră se află într-un punct critic și avem nevoie de cât mai mulți oameni open minded, care să susțină o astfel de inițiativă. Senzația a fost unică, să văd apusul de la înălțime în timp ce făceam ceea ce iubesc cel mai mult, a fost pur și simplu incredibil și greu de descris în cuvinte, cred că materialul video o să vorbească de la sine. Neversea este un festival în care s-au realizat mii de conexiuni, amintiri, relații, un loc unde te simți deconectat de problemele din viața de zi cu zi și, acum, un brand care face un pas uriaș spre viitor. Sincere felicitări pentru inițiativă, sunt mândru că am putut face parte din așa ceva”, a declarat Alex Parker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.