United Technologies Corp a convenit să își combine afacerea aerospațială cu compania Raytheon și să creeze o nouă entitate în valoare de aproximativ 121 miliarde dolari, cea mai mare fuziune din sectorul de apărare.

Acordul va restructura peisajul prin formarea unui conglomerat care cuprinde activități din industria de aviație și apărare. United Technologies furnizează echipamente electronice, de comunicații și alte echipamente producătorilor de avioane comerciale, în timp ce Raytheon furnizează avioane militare și rachete în principal guvernului S.U.A. .

United Technologies și Raytheon au câțiva clienți în comun, dar afacerile lor coincid într-o măsură redusă, un argument pe care companiile intenționează să îl aducă în fața autorităților americane de reglementare antitrust care vor începe să examineze fuziunea.

Cu toate acestea, cei doi producători majori de aeronave comerciale, Boeing Co și Airbus SE, precum și Pentagonul, sunt cunoscuți că își folosesc puterea semnificativă de cumpărare pentru a căuta concesii de la furnizorii lor și vor accepta cu greu o posibilă diminuare a concurenței între aceștia.

Când United Technologies a refuzat o ofertă de achiziție de la Honeywell International Inc. în 2016, directorul executiv al companiei, Greg Hayes, a justificat decizia parțial prin faptul că Boeing și Airbus nu vor accepta niciodată un furnizor care să „construiască avionul de la vârf la coadă”.

United Technologies a declarat că este pe cale să-și despartă diviziile de aer condiționat Carrier și compania de lifturi Otis, lăsând compania să se concentreze asupra afacerii aerospațiale și cea cu motoare Pratt & Whitney.

În cadrul tranzacției, acționarii Raytheon vor primi 2,3348 acțiuni în compania combinată pentru fiecare acțiune Raytheon. Se așteaptă ca fuziunea să genereze mai mult de 1 miliard de dolari în sinergii de cost până la sfârșitul celui de-al patrulea an, au spus companiile.

Acționarii United Technologies vor deține aproximativ 57% din afacerea combinată, numită Raytheon Technologies Corporation, care va fi condusă de Hayes. Acționarii Raytheon vor deține pachetul rămas, iar directorul executiv al Raytheon, Tom Kennedy, va fi numit președinte executiv.

United Technologies și Raytheon au capitalizări de piață de 114 miliarde și respectiv 52 miliarde USD.

Acordul se așteaptă să se încheie în prima jumătate a anului 2020.

Raytheon, producătorul sistemelor de rachete Tomahawk și Patriot, precum și alți contractori militari americani sunt așteptați să beneficieze de o cerere puternică la nivel mondial pentru avioane de luptă și muniții, precum și cu cheltuieli mai mari de apărare americane în 2020.

În schimb, United Technologies ar putea beneficia de reducerea expunerii față de clienții din industria aerospațială comercială, pe fondul îngrijorării că sporirea protecționismului comercial internațional va suprima creșterea economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.