Instabilitatea atmosferică și cantitățile de apă însemnate au produs scurgeri importante de pe versanți, inundații locale și creșteri de debite pe anumite râuri, afectând Capitala și 21 de localități din județele Argeș, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov și Teleorman, anunță IGSU.

În toate zonele afectate, pompieri au acționat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuințe și anexe gospodărești, 12 subsoluri, 73 curți și pe 7 străzi. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil și pentru înlăturarea a 2 acoperișuri desprinse din cauza vântului puternic.

Cele mai multe efecte produse de vremea rea au fost înregistrate în județul Teleorman, unde 7 localități au fost afectate de inundații locale. Totodată, la această oră, singurele intervenții în desfășurare au loc în localitatea Bâscoveni, unde pompierii acționează pentru evacuarea apei din 3 curți.

În județul Alba, în localitatea Răchita, urmare a inundațiilor produse la începutul lunii iunie, 42 de persoane (între care 17 copii), a căror case au fost afectate de viituri, se află cazate în 10 locuințe modulare.

Din cauza alunecărilor de teren și aluviunilor aduse de viituri, pe 1 drum național (DN 73D/AG) circulația rutieră este blocată, iar pe 1 drum național (DN 17A/SV) și 2 drumuri județene (DJ 609/TM și DJ 205D/VN) circulația rutieră este restricționată.

Miercuri, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, oamenii sunt sfătuiți să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.