Filmul de groază “Annabelle 3” a adunat cei mai mulți români la cinema în weekend, cea de-a zecea peliculă din seria ”The Conjuring/Trăind printre demoni” dominând box office-ul românesc al celui de-al doilea final de săptămână din iulie.

Pelicula ”Annabelle Comes Home/ Annabelle 3” a încheiat weekendul premierei românești cu 915.498 de lei încasați, potrivit Cinemagia. Demonologii Ed și Lorraine Warren, interpretați de Patrick Wilson și Vera Farmiga rămân în planul secund în această producție. Regizorul Gary Dauberman care a mai filmat în aceeași serie primele două pelicule dedicate păpușii malefice Annabelle dar și ”The Nun”, horrorul filmat în România, spune de această dată povestea unei nopți în care fiica protagoniștilor, o adolescentă care are grijă de ea și o prietenă a acesteia din urmă sunt urmărite de spiritele invocate de păpușă.

Pe locul doi a încheiat săptămâna ”Spider-Man: Far From Home/ Omul-Păianjen: Departe de casă”, cu încă 870.458 de lei adunați în cel de-al doilea final de săptămână petrecut în cinematografele românești. Noua producție dedicată personajului Marvel i-a sedus pe americani, unde a rămas pe primul loc al încasărilor și weekendul trecut, dar pentru români încasările din prima săptămână au scăzut la jumătate.

”Toy Story 4/ Povestea jucăriilor 4” este pe locul trei, animația raportând un final de săptămână românesc în care a adunat 245.565 de lei. Pelicula beneficiază de vocile unor actori precum Joan Cusack, Tom Hanks, Patricia Arquette, Keegan-Michael Key și Keanu Reeves și prezintă povestea unei noi jucării, Forky, ce se alătură găștii lui Woody într-o nouă aventură.

Pe locul patru este ”The Secret Life of Pets 2/ Singuri acasă 2”, filmul de familie care a adunat la 5 săptămâni de la premieră încă 210.202 lei în cinematografele românești.. Continuarea imensului succes din 2016 și duce spectatorii iar în lumea secretă a animăluțelor de companie, cu noi peripeții și aventuri atunci când sunt lăsați singuri acasă. Terrierul Max (voce Patton Oswalt) se confruntă cu mari schimbări în viața lui. Stăpâna lui (Ellie Kemper) s-a căsătorit și acum are un copil, Liam. Max este atât de grijuliu cu Liam, că a dezvoltat un tic nervos. Într-o excursie cu familia, Max și Duke (Eric Stonestreet), fratele și prietenul lui adoptat, întâlnesc vaci care nu tolerează câinii, vulpi ostile și un curcan înfricoșător, întâlniri ce nu fac altceva decât să sporească anxietatea lui Max. Din fericire, Max este îndrumat de câinele morocănos de la fermă Rooster (Harrison Ford, care debutează în industria filmelor animate), care îl ajută pe Max să-și învingă fricile, să găsească masculul alpha din interior și să-l mai lase pe Liam în pace. Cu noi aventuri se confruntă și felina Chloe (Lake Bell), pomeranianul Gidget (Jenny Slate), dar și iepurașul Snowball.

Comedia ”Stuber: Detectiv de nevoie” a încheiat primul weekend pe ecranele românești la jumatea topului 10. E pe locul cinci cu 207.823 lei.e povestea unui șofer de Uber care se alege cu un client aflat pe urmele unui criminal. Dintre toate lucrurile pe care le face un om pentru un rating de 5 stele, Stu se trezește pus în față cu cele mai solicitante situații.

Clasamentul finalului de săptămână e completat de ”Men in Black: International Bărbați în Negru Internațional” (cu încă 166.309 lei adunați în România), ”Long Shot N-ai șanse, frate!” (cu alte 125.020 de lei încasați), premiera ”Yesterday” (la 117.271 de lei luați în România), ”Aladdin” (cu 65.639 de lei) și, pe locul 10, ”A Dog’s Journey/ Câinele, adevăratul meu prieten 2” (45.642 de lei încasați).