Peste 150.000 de persoane sunt așteptate, începând de miercuri, la Festivalul Electric Castle din comuna Bonțida, județul Cluj. Organizatorii au pregătit, pe lângă concerte de muzică, un patinoar cu gheață artificială, efecte de laser și holograme, dar și un spațiu de joacă senzorial.

Directorul de comunicare al Electric Castle, Andi Vanca, a declarat, miercuri, în prima zi a festivalulul, că patinoarul se bazează pe o tehnologie care nu este influențată de temperaturile exeterioare, iar particiapanții vor folosi patine speciale.

„Dintre toate sporturile posibile, cu siguranță că nimeni nu și-ar fi imaginat că ar putea practica patinajul tocmai la Electric Castle, în mijlocul lunii iulie. Festivalul aduce la Castelul Banffy din Bonțida tehnologia <like-ice>, un tip de gheață artificială care nu condiționează distracția de temperaturile exterioare, iar participanții vor avea la dispoziție patine speciale pentru acest tip de material, acreditat și pentru folosirea la competițiile internaționale de patinaj sau curling. Patinoarul estival este amplasat în apropiere de Booha Mansion, locul perfect de selfie pe patine cu vedere asupra castelului medieval. De asemenea, lansăm la ediția 2019 și proiectul New Media Castle, cu efecte de laser, holograme și proiecții imersive de video mapping, dar și un concept în premieră, Sensorial Playground, un spațiu de joacă senzorial, care face muzica accesibilă tuturor, prin experiențe interactive mediate de tehnologie. Așteptăm peste 150.000 de persoane la Electric Castle care să se bucure atât de concertele de muzică, dar și de noile surprize pregătite”, a spus Vanca.

Totodată, organizatorii festivalului au amenajat în spatele Castelului Banffy un cinematograful special, unde pe un ecran pop-up de mari dimensiuni vor fi prezentate filme de acțiune, animații sau fantastice în fiecare seară.

Printre headlinerii celei de-a șaptea ediții a Electric Castle se numără Florence and The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds To Mars, Bring Me The Horizon, dar și artiști români sau trupe precum Loredana, CTC, Şuie Paparude, Grimus, Moonlight Breakfast, The Mono Jacks, Zmei3.

Măsurile de ordine publică sunt asigurate la Electric Castle de peste 750 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și a Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş, de peste 650 de polițiști din cadrul IPJ Cluj, iar peste 350 de pompieri sunt în măsură să execute operațiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare și să acorde primul ajutor calificat, la nevoie.

Asistența medicală de urgență este acordată de către 35 de medici și asistenți SMURD, sprijiniți de 125 de voluntari SMURD. În rezervă, sunt pregătiți în permanență peste 100 de pompieri care vor interveni în caz de necesitate. De asemenea, sunt două puncte de prim-ajutor și asistență medicală, iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD vor patrula în permanență în zona festivalului.

Patru ambulanțe SMURD vor fi în permanență în perimetrul festivalului pentru transportul la spital în caz de nevoie, precum și două autospeciale pentru stins incendii cu modul de descarcerare și o autospecială CBRN, destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice, de la ISU Mureș, care vor asigura prima intervenție în caz de necesitate.

Festivalul Electric Castle are loc în perioada 17-22 iulie la Castelul Banffy din comuna Bonţida, județul Cluj.