Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac (80 de ani), a declarat, duminică, 21 iulie, la finalul BRD Bucharest Open, că FRT va începe construcția a cel puțin patru centre regionale de antrenamente.

”Sigur că îmi pun speranţe în Cristian şi Ruse. Au ajuns în finală, la fel şi Ţig, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece, pentru că suntem într-o situaţie în care nu am mai fost de mulţi ani cu Halep. De unde le scoate, nu ştiu. Dar după ea, e cam gol. Atunci aşteptăm să vedem ce facem jos, la bază, asta e singura şansă. Mă aştept ca o româncă să ajungă din nou în primele 20-30 ale lumii şi mă aştept de la alte românce, care vin după această generaţie, dar acolo e problema mare. Ce se întâmplă după Halep? Dacă închid geamul acum şi îl deschid peste 5 ani, unde suntem cu tenisul după 5 ani? Ştiţi voi? Că eu nu ştiu. Şi dacă vreţi, probabil va fi undeva cu celelalte sporturi. Şi atunci trebuie să începem acum, de la grădiniţă. Pentru că dacă începi de la grădiniţă, peste 10 ani vei avea masă de unde să selecţionezi. Năstase, Halep, Nadia nu se cumpără de la supermarket, ei se nasc la câteva zeci de ani şi eşti mulţumit. Dar nu poţi să trăieşti numai din excepţii”, a spus fostul jucător de tenis la încheierea BRD Bucharest Open.

”Sper ca mâine federaţia să fie acceptată de toată lumea şi toţi nebunii să se tragă un pic în spate pentru că e treabă de făcut. Sper ca în următoarele 6 luni să facem cel puţin 4-5 centre regionale, la Constanţa, Cluj şi aşa mai departe. Să fie finanţate de primării. Iar ăia 300-400 de copii de acolo să poată juca gratis. Sărăcuţul are întotdeauna mai multă voinţă, dar e greu ca tăticul să plătească şi terenul, şi antrenorul, şi mingile şi aşa mai departe. Dacă vom face treburile astea am dat drumul la motor”, a mai completat miliardarul român.

Întrebat despre declarația lui Ionuț Negoiță cu privire la clubul Dinamo, fostul sportiv a spus: ” Îi mulţumesc mult. Dar pe mine m-a învăţat un mare profesor în economie ca niciodată să nu iau nimic gratis. Nu uitaţi că Dinamo şi Steaua au dat acestei ţări timp de jumătate de secol o căruţă de aur. Şi nu vorbesc numai despre fotbal, ci de tot sportul. Cluburile astea nu ar avea dreptul naţional să dispară. Fotbalul e alt sport, e atât de profesionist încât foarte puţini oameni din România şi-l pot permite. Iar eu sunt unul dintre cei 20 de milioane de oameni care nu se pricep la fotbal. Alt răspuns nu pot să dau.”