Compania americană Apple a lansat marți seară, în cadrul evenimentului anual de prezentare, noile modele de telefoane iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max, cu prețuri începând de la 699 de dolari, relatează site-ul techcrunch.com.

Modelul iPhone 11 a fost primul anunțat, fiind modelul de bază anunțat pentru noua generație a telefoanelor Apple. Acesta va fi disponibil în mai multe culori (negru, verde, galben, mov, roșu și alb), iar prețul de pornire este de 699 de dolari.

iPhone 11 va păstra ideea de design concepută pentru iPhone XR și este realizat din sticlă și aluminiu. De asemenea, se va păstra ecranul Liquid Retina LCD de 6,1″, îmbunătățirile fiind făcute pe partea de cameră foto și video. Noul model de iPhone va avea un sistem cu două camere: o cameră principală, de 12MP f/1.8 și o cameră ultra-wide f/2.4. Camera frontală va avea de asemenea 12MP, o îmbunătățire considerabilă față de modelul anterior, a cărui cameră frontală avea 7MP. Camera frontală poate acum să filmeze în rezoluție 4K și în slow-motion.

Modelul iPhone 11 Pro a fost creat pentru a înlocui modelul XS, dar cu un aspect îmbunătățit, cu spate din sticlă mată și oțel inoxidabil pe partea laterală. iPhone 11 Pro va fi disponibil în patru culori (verde, auriu, argintiu, gri), la prețuri începând de la 999 de dolari.

iPhone 11 Pro vine cu îmbunătățiri și în ceea ce privește camera foto, urmând să aibă trei camere, una dintre acestea cu zoom, cu f/2.0, o îmbunătăţire de la f/2.4 pe modelele precedente. Modelul nou vine echipat cu un ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″ cu luminozitate de 1.200 nits. În ceea ce privește durata bateriei, modelul 11 Pro ar trebui să aibă patru ore de autonomie în plus față de iPhone XS.

iPhone 11 Pro Max este o variantă îmbunătățită a modelului Pro 11, ambele fiind însă echipate cu trei camere foto și finisaje premium. Dimensiunea ecranului este de 6.5″, comparativ cu 11 Pro, al cărui ecran este de 5.8″. Durata bateriei ar urma să fie cu cinci ore în plus față de modelul iPhone XS Max. Prețul acestui model va începe de la 1.099 dolari.

Toate noile modele de iPhone au venit cu îmbunătățiri în ceea ce privește camera foto, cum ar fi un nou mod nocturn, efecte noi pentru modul portret și funcția „Deep fusion”, care va fi disponibilă odată cu lansarea sistemului iOS13 și care constă în realizarea unei fotografii detaliate realizare din mai multe cadre.

Pentru modelele 11 Pro și 11 Pro Max a fost lansat un nou editor video, integrat în aplicația camerei foto.

Data de lansare pentru cele trei modele este 20 septembrie, urmând să ajungă în România în ultima săptămână a lunii septembrie sau în prima săptămână din octombrie.

Pe lângă noile modele de iPhone, compania Apple a anunțat lansarea de noi iPads, ceasuri Apple și aplicațiile Apple Arcade și Apple TV+.

Apple Arcade, un serviciu de jocuri, va fi lansat în data de 19 septembrie în 150 de țări, va costa 4,99 dolari pe lună, iar prima lună va fi gratuită.

Apple TV+, un serviciu video, va fi lansat în data de 1 noiembrie, la același preț cu serviciul de jocuri.