Echipa națională U21 a României a fost învinsă, marți seară, de Danemarca, la Aalborg, scor 1-2, în preliminariile EURO 2021. Nordicii au dominat partida, însă tricolorii au sperat până la final, după golul lui Coman, din minutul 80.

După un turneu final excelent, în care România a ajuns până în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino, echipa lui Mirel Rădoi a început o nouă campanie de calificare, din care au făcut parte atât jucători din vechea generație, cât și nume noi.

Olsen a deschis scorul după doar trei minute. Danezul a pătruns în careu şi l-a învins pe Aioani cu un şut în forţă. Boboc, Dima, Băluţă şi Paşcanu nu au intervenit, permiţându-le astfel gazdelor să marcheze.

În minutul 16, danezii au lovit bara prin Holse, care a încercat să centreze în faţa porţii, însă mingea a nimerit stâlpul din stânga portarului României. În minutul 28, gazdele au avut o nouă şansă de a face 2-0, însă fundaşul Dima a respins din apropierea liniei porţii.

România a început să devină periculoasă în a doua parte a primei reprize, când Florin Coman a ratat două şase importante.

După pauză, Mirel Rădoi a apelat la mai multe schimbări, însă tot danezii au fost cei care au înscris. Olsen a făcut dubla în minutul 55 și tot jucătorul de la Bologna putea să înscrie și în minutul 66, însă șutul său a lovit bara.

Florin Coman a redus din diferență în minutul 80, cu un șut de la aproximativ 25 de metri, în stilul celui marcat la EURO 2019, contra Angliei.

În minutul 90+2, România a obținut o lovitură de la 11 metri, după un fault comis de portarul danez asupra lui George Ganea. Florin Coman a trimis în partea dreaptă, însă șutul său a fost respins de Christensen.

Astfel, România U21 a început cu un eșec grupa 8 de calificare la EURO 2021, din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Ucraina, Irlanda de Nord și Malta. Următoarele meciuri ale naționalei de tineret vor avea loc pe 10 și 14 octombrie, pe teren propriu, contra Ucrainei și a Irlandei de Nord.