Clubul Viitorul Constanţa a emis un comunicat de presă, duminică seară, prin intermediul căruia face câteva precizări cu privire la conferinţa de presă a lui Gică Hagi, care făcuse anumite trimiteri la echipa naţională.

”-Am fost şi sunt trist pentru că am văzut că rolul numărului 10 nu mai este la fel de important ca în trecut, cum s-a întâmplat în anii ‘70, ‘80, ‘90, ‘2000, în care acesta făcea diferenţa.

– Declaraţia mea de la conferinţa de presă de astăzi a fost doar o remarcă, în niciun caz nu am făcut selecţia sau echipa şi nici nu am pronunţat numele vreunui jucător, aşa cum s-a arătat în media, cu scopul de a creea conflicte, prin titluri de genul “Gică Hagi s-a enervat după ce i-a văzut pe Gicu Grozav şi Alexandru Maxim!“ (Prosport), “Gică Hagi şi-a ieşit din minţi din cauza numărului 10 de la naţională“ (Digisport) sau “Gică Hagi a dat de pământ cu echipa naţională“ (Telekom Sport).

– Bineînţeles că în spatele numărului 10 a fost mereu o echipă foarte bună, aşa cum şi eu am avut la rândul meu jucători extraordinari. Numărul 10 are doar un rol, dar foarte important, de a face diferenţa în angrenajul unei echipe”.

Gică Hagi avusese un reproş referitor la naţională; la meciurile în care România a fost învinsă de Spania cu 2-1 şi a câştigat cu Malta, scor 1-0, în preliminariile EURO 2020.

“Aţi uitat de nivelul la care am fost şi ce am făcut. Din când în când vă mai amintiţi cu cine staţi de vorbă şi de fotbalul mare, de momentele înalte, mari, unde a fost România înainte. Cred că şi voi aţi fost fericiţi, pentru că erau momente când se câştiga. Reprezentaţia era de top. Sperăm să o facem din nou în viitor, asta e speranţa mea. Vrem să ajungem din nou la nivelul înalt, să avem un număr 10 adevărat, puternic, mare, care să poarte tricoul naţionalei şi care să poarte tricoul mereu, nu să fie rezervă. Asta e supărarea mea cea mai mare. Rog mai mult respect faţă de numărul 10, pentru că el are un rol important, trebuie să aibă personalitate, trebuie să decidă meciuri, numărul 10 a fost purtat de cei mai mari fotbalişti din România. Sunt patru. Dobrin, Balaci, Dumitru, mă pun şi pe mine şi toţi ceilalţi.

Cine îl poartă trebuie să fie responsabil, cine îl doreşte trebuie să ştie ce ia, cam asta e diferenţa. Cel care poartă acest număr trebuie să facă diferenţa, eu asta ştiu. Istoria aşa ne arată. Am văzut la convocarea naţionalei că s-a schimbat tricoul de la unul la altul. Mai mult respect pentru acel număr! Ne batem joc de un rol important în fotbal. Până nu vom avea acel număr 10 acolo, va fi greu să facem performanţă. Mie îmi place să joc cu patru pe teren. Cei patru trebuie să fie creativi, de ultimă pasă, care fac diferenţa, care pot face diferenţa. Trebuie să găsim pentru a juca un fotbal foarte bun. Nu se poate ca acel tricou să fie schimbat de la convocare la alta. Din păcate, am ajuns şi aici în fotbalul românesc. Dacă ajungem să-l tăvălim aşa cum a ajuns să fie tăvălit… Unde vrem să ajungem? Unde, domnilor? Dacă nu ai numărul 10, nu ai cum să fii mare. Orice echipă mare are acel jucător care…”, declarase Hagi în conferinţa de presă.