Rețeaua socială Instagram testează ascunderea numărului de like-uri, după testele realizate în câteva regiuni precum Canada, Australia, Brazilia, Japonia, Irlanda, Italia şi Noua Zeelandă, iar acum în SUA și restul lumii, informează Go4IT.

În România, persoanele care nu mai văd numărul de like-uri ale postărilor de pe Instagram,au fost selectate pentru test.

Compania crede că mulţi utilizatori sunt afectaţi emoţional de numărul de like-uri pe care postările lor le primesc, iar ascunderea acestui număr ar putea să îi ajute pe aceştia să treacă peste frica de a publica anumite fotografii pe Instagram. Astfel, doar utilizatorii vor putea să îşi vadă numărul real de like-uri, iar utilizatorii care văd postarea în news feed vor putea vedea doar unul sau doi prieteni care au reacţionat.

Decizia nu este finală, iar după terminarea perioadei de testare, totul s-ar putea întoarce la normal.

Pe perioada testării în alte regiuni influencerii cu 5-20 de mii de fani au înregistrat scăderi în numărul de like-uri. Cele mai grave scăderi au fost înregistrate în Brazilia şi Australia, unde like-urile au scăzut cu 15%, în timp ce în Japonia şi UK au fost înregistrate scăderi mai mici de 5, respectiv 3%.

Această schimbare, dacă va deveni permanentă, va fi o problemă pentru agenţiile care lucrează cu influenceri, care nu vor mai avea acces rapid la statistici pe baza campaniilor derulate și care vor trebui să se bazeze pe ceea ce raportează influencerii şi să aibă încredere că aceştia raportează corect. Instagram nu are încă o interfaţă care să ofere acces altor utilizatori la statisticile unui user.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.