Liderii Uniunii Europene vor vizita, marţi, regiunea Evros din Grecia, aflată la frontiera cu Turcia, a anunțat, luni, Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, într-o postare pe twitter.

Potrivit lui Kyriakos Mitsotakis, delegația Uniunii Europene va fi formată din Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, David Sassoli, preşedintele Parlamentului European și Charles Michel, președintele Consiliului European.

„Este o declaraţie importantă de sprijin din partea celor trei instituţii, într-un moment în care Grecia apără cu succes graniţele UE”, a scris Mitsotakis.

Vizita oficialilor europeni vine în contextul în care poliţiştii şi soldaţii greci au raportat 9.877 de încercări de traversare ilegală a frontierei în ultimele 24 de ore. Alţi 68 de imigranţi, care au reuşit să ajungă pe teritoriul grec, au fost arestaţi.

Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, peste 76.000 de imigranţi se îndreaptă către Grecia, de unde vor să ajungă în ţările occidentale. Anterior, Turcia a anunțat că nu va mai bloca drumul refugiaților către Uniunea Europeană, pentru a forţa UE să sprijine campania militară desfăşurată în Siria.

Pe teritoriul Turciei se află 3,6 milioane de refugiaţi, majoritatea sirieni, pe care Guvernul de la Ankara îi opreşte din drumul către UE în baza unui acord semnat în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.