Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat măsuri radicale în lupta împotriva coronavirusului. Activitatea comercială va fi sistată în întreaga țară, excepție făcând doar farmaciile și magazinele alimentare, potrivit Repubblica.

Decizia Guvernului italian are drept obiectiv limitarea mobilității oamenilor, astfel încât șansele de răspândire a coronavirusului să fie cât mai reduse.

Într-o transmisiune live pe Facebook, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că vor fi închise toate activitățile comerciale, inclusiv barurile și restaurantele. Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, pentru a asigura necesitățile locuitorilor.

Mijloacele de transport vor fi asigurate. Totodată, fabricile vor rămâne deschise, respectând măsuri de siguranță și igienă. Efectul noilor măsuri drastice va fi vizibil după 14 zile.

Discursul lui Conte a avut și note dramatice: „Mulțumesc italienilor care se sacrifică. Dovedim că suntem o națiune măreață.”

Bilanţul epidemic în Italia este de 827 de morţi şi 12.462 de persoane infectate cu noul coronavirus, a declarat miercuri seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de decese şi încă 2.076 de cazuri de persoane infectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.