Reprezentantul OMS în România, Miljana Grbic, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Europa trebuie să ia măsuri îndrăzneţe ca să oprească epidemia de COVID 19. OMS spune că trebuie să găsim, izolăm, testăm şi să tratăm fiecare caz.

Reprezentantul OMS în România, Miljana Grbic, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Europe trece prin schimbări fundamentale din cauza epidemiei de coronavirus.

„Viaţa a milioane de oameni din Regiunea Europeană suferă schimbări radicale. Aceasta este, pur şi simplu, o realitate nouă. Europa este epicentrul primei pandemii de COVID-19 şi fiecare ţară, fără excepţii, trebuie să întreprindă cele mai îndrăzneţe acţiuni pentru a opri sau a încetini răspândirea acestui virus. Acţiunile cele mai îndrăzneţe ar trebui să includă acţiunea comunităţii. A crede că <asta nu mă priveşte> nu este o opţiune”, a spus Miljana Grbic.

Reprezentantul OMS în România consideră că partea bună este că ţara noastra este în alertă şi în gardă.

„Au fost lansate măsuri de pregătire, pregătire şi răspuns la mai multe niveluri. Avem consultări regulate cu Ministrul Sănătăţii pentru a aduna şi a împărtăşi informaţii utile.

1. Detectează, protejează şi tratează. Nu puteţi lupta împotriva unui virus dacă nu ştiţi unde se află. Găsiţi, izolaţi, testaţi şi trataţi fiecare caz, pentru a rupe lanţurile de transmisie.

2. Reduceţi transmisia. Nu lăsaţi doar acest foc să ardă. Izolează bolnavii şi carantinează contactele lor. În plus, măsurile care cresc distanţa socială, cum ar fi anularea evenimentelor sportive, pot contribui la reducerea transmiterii. Chiar dacă nu puteţi opri transmisia, o puteţi încetini şi salva vieţi.

3. Inovaţi şi învăţaţi. Acesta este un virus nou şi o situaţie nouă. Cu toţii învăţăm şi cu toţii trebuie să găsim noi modalităţi de a preveni infecţiile, de a salva vieţi şi de a reduce impactul. Toate ţările au lecţii de împărtăşit”, a declarat Miljana Grbic într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Aceasta spune că OMS se așteaptă să fie raportate mai multe cazuri în Europa șila nivel global.

„Nu vom şti când va fi apogeul acestui focar până mai târziu în evoluţia sa. Virusul poate recăpăta teren după ce pare să se retragă. Nu am vrea să speculăm. În orice caz, ne aşteptăm să fie raportate mai multe cazuri în Europa şi la nivel global”, a mai declarat Grbic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.