În contextul stării de urgenţă reprezentanţi ai Federaţiilor şi Organizaţiilor Profesionale din domeniul Asistenţei Sociale au formulat o scrisoare deschisă prin care cer oficialilor înfiinţarea unui Grup pentru Asistenţă Socială Urgentă, prin care să se relocheze resursele.

„Se cere înfiinţarea unui Grup de Coordonare pentru Asistenţă Socială de Urgenţă cu scopul de a sprijini tehnic în intervenţia specializată din domeniul asistenţei sociale care să crească randamentul social al măsurilor”, se arată în scrisoarea adresată premierului Ludovic Orban şi secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cristi Roşu care este vicepreşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali explică ce se doreşte de fapt: o realocare a resurselor.

„Scrisoarea trimisă de Grupul Organizaţiilor doreşte să atragă atenţia autorităţilor că în contextul pandemiei cu infecţia COVID-19, pe lângă măsurile luate absolut necesare pe plan medical pentru sprijinirea intervenţiei spitalelor şi cadrelor medicale, este nevoie să se acorde o atenţie deosebită şi sistemului de asistenţă socială. Pe perioada asta creşele sunt închise, acei angajaţi sunt trimişi acasă, unii dintre ei vor fi băgaţi în şomaj tehnic. La nivelul creşelor există asistenţi medicali angajaţi, cel puţin un asistent medical în fiecare creşă. Acei asistenţi medicali în momentul de faţă stau acasă, nu sunt folosiţi. Ar putea fi o resursă prin care autorităţile locale din Bucureşti ar pune la dispoziţie un număr de asistenţi medicali să asigure servicii în comunitate în momentul de faţă. Să meargă la persoanele vârstnice care au nevoie de îngrijire medicală. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au asistenţi sociali care până astăzi lucrau în Centrele de Zi, centre care au activitatea suspendată CUT 06.16 Aceil asistent social ar putea să fie mutat şi activitatea lui să se desfăşoare într-o comună”, a spus Cristi Rosu, vicepreşedinte Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, pentru MEDIAFAX.

Semnatarii pregătesc o altă scrisoare pe care vor să o adreseze Ministerului Muncii şi Ministerului Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.